Close Menu

MEC - over ons

Duurzaam Natuurlijk Doen!

Bijna iedereen weet dat het anders moet, en er is best een breed draagvlak voor duurzaamheid. De opgave is alleen zo groots, dat het nogal overweldigend is voor het individu. Natuurlijk ligt er een taak voor het bedrijfsleven en overheden wereldwijd, maar ook jouw inzet is belangrijk. Iedere bijdrage helpt!

Het MEC (Milieu Educatief Centrum) in Leiderdorp is een centrum voor Natuur- en DuurzaamheidsEducatie (NDE). Natuur zit in ons DNA en is de inspiratiebron voor duurzaamheid. Wij van het MEC willen mensen daartoe informeren, inspireren, motiveren en stimuleren. Dat doen we met lessen die we geven aan het basisonderwijs, maar ook onze gewone bezoekers helpen we graag op weg naar een duurzame manier van leven met aandacht, waardering en zorg voor deze planeet.

Wist u dat? 

Het MEC bestaat al bijna 35 jaar. Sinds 1985 kunnen basisscholen uit Leiderdorp al natuurlessen bij of via ons volgen.

Het MEC is toen gesticht door een werkgroep van schoolbiologen. De eerste gemeentelijke medewerker op het MEC was Aad Rijntalder die in 2015 afzwaaide.

Het MEC was tot 2009 gevestigd in het houten gebouwtje dat nu het onderkomen is van de medewerkers van de kinderboerderij.

De heemtuin, de kinderboerderij en het park De Houtkamp zijn altijd al het 'leslokaal' geweest van het MEC.